Hjultorget 2014

Vi har haft en intensiv, krävande, sprudlande och alldeles underbar mässa!

Tyvärr har vi inget besökarantal ännu att komma med, men arrangörerna var nöjda och kunde konstatera att antalet besökare åtminstone inte hade minskat och gissade stort på nåt mellan 3000-4000 pers.

Jag, Miina, och en annan rullstolsbrukande utställare skrattade åt att det här nog är ett av få ställen som man faktiskt får köa upp till 15 minuter för att komma in på handikapptoan medan det hos de gående inte ens påminner om köbildning. 🙂 I hela lokalen fanns nämligen 4 handikapptoaletter. 1 för herrar, 1 för damer och 2 unisex.

Vår monter var mycket välbesökt. Vi hade så klart väldigt många svenskar, men även besökare från Finland, Norge, Belgien,  Tyskland och något till som jag lyckats förtränga i skrivandets stund. Det var en salig blandning av brukare, assistenter och förskrivare (sådana som ger ut hjälpmedel på recept så att säga, t.ex. motsvarande ergoterapeuter e.t.c.).

Vi delade ut ca 175 ålandskassar med broschyrer från alla så långt det räckte. Varje kasse som delades ut var till intresserade som vi pratade med öga mot öga. De flesta var fler än 1 person. Ofta i grupper om 3-5 personer. Det var oftare 3 personer än 1, så vi räknar lätt med att minst 400 personer konverserade med oss, inte bara tittade in och bytte några ord, utan verkligen konverserade. Utöver de som fick kassar, plockade besökare själv broschyrer ur broschyrställen, men dessa var långt färre än de som verkligen stannade och pratade.

Fantastiska 9 offerter skall lämnas ut under de kommande veckorna! Dessutom nappade 1 på ett mässpris som skall bokas under dagen.

Intresset för Åland var oerhört stort!

Idag vilar vi oss lite, återlämnar det som återlämnas bör till våra zoompoints, packar ny väska med mer information och åker imorgon över till Ekenäs, vidare till Esbo, Kimito och Pargas.

Vi är oerhört tacksamma för det stöd alla våra mässdeltagande zoompointar givit oss och för det arbete som lagts ner! Utan dem hade det inte varit möjligt för oss att delta!

Det har varit en ära att få representera Åland ur ett handikappvänligt perspektiv!

Med vänlig hälsning
Miina Fagerlund och Buba Sjölund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *