Besök från DHR

Den 4-6 februari besökte De handikappades riksförbund, Stockholmsregionen Zoomcamp Åland för att utvärdera tillgängligheten hos våra zoompointar.

Vi vill därför rikta ett stort tack till våra zoompointar; Eckerö Linjen, Degersand resort, Marbyfjärdens stugor, Vianor Curlingcenter, Käringsund resort and conferense, Bastö hotell, Ålands fotografiska museum, Smakbyn, Ålands Idrottscenter, Viking Line buss, Sandösund camping & resort, Larssons Vattensport, Williams buss och Uffes taxi med Kobba-Uffe som chaufför.

Vi har blivit professionellt mottagna och presentationen av anläggningarna har varit superb! Tidsschemat har varit pressat, men med god vilja har vi lyckats tillsammans. Vädret och stundtals underlaget kunde ha varit bättre, men Ulla, Ulla-Britt och Bengt-Åke från DHR är alla födda här i Norden och förstår att vi inte kan rå på naturens och dess nycker.

Under tisdagen, då våra gäster från DHR anlände, besöktes de första anläggningarna. Onsdag morgon då vi träffades, var första kommentaren “Vi stannar gärna 2 veckor till!”. Under onsdagen var tidsschemat pressat, men även detta lyckades med bravur. När jag lämnade våra gäster på onsdag kväll, var de trötta, men lyckliga.Under torsdagen fortskred programmet planenligt och vid ankomst till Berghamn, Eckerö, var den spontana kommentaren från våra gäster “Detta har varit tre otroliga dygn och vi trodde inte det fanns så mycket att se på Åland! Vi har varit här många gånger förr, men aldrig varit med om något liknande. Vad roligt att ni har ett sådant fint samarbeta mellan anläggningarna! Det som vi sett passar för våra medlemmar.” Nu får vi jobba vidare med detta tillsammans!

Vi kommer att få ett “protokoll” över vad som bör förbättras eller utvecklas och detta kommer vi att förmedla vidare till våra zoompointar. Vi vill understryka att detta protokoll inte bör ses som klagomål, utan som en hjälp att utveckla anläggningarna så att vi tillsammans kan bli ännu bättre anpassade för funktionsnedsatta.

Vi tycker att ni zoompointar har gjort ett fantastiskt jobb under dessa dagar och hoppas att vi tillsammans kommer att utveckla turismen på Åland för personer med funktionsnedsättning av olika slag!

Tack, alla, för att ni tog er tid och bjöd på er själva! Vi fortsätter jobba vidare med att marknadsföra Åland som ett varmhjärtat och tillgänglighetsintresserat Åland med 14 fantastiska zoompointar som jobbar för tillgänglighet och lika värde för alla!

Buba Sjölund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *